Vydavatelství Mladá fronta přichází s knižní novinkou Ondřeje Šteffla K čemu samé jedničky?

Praha 3. 9. 2018 – Ve vydavatelství Mladá fronta, divizi Knihy, vychází knižní novinka od zakladatele proslulého gymnázia PORG a vzdělávací společnosti Scio Ondřeje Šteffla.

Autor v posledních třech letech založil rovněž osm základních ScioŠkol, v září 2018 přibude již devátá ve Stodůlkách a současně i první střední ScioŠkola v Bohnicích. Soustavně se tak věnuje problematice školství a vzdělávání, své názory publikuje v tisku a také ve svých blozích. Klade si přitom vždy otázku: jak se mají děti vzdělávat, aby byly future proof a obstály ve stále proměnlivější budoucnosti. „Vzdělávání je příprava na život ve světě, který je a bude, a ne na ten, co tu byl před třiceti lety. A je potřeba o tom přesvědčit nejen učitele, ale hlavně rodiče“, říká Ondřej Šteffl.

Slavnostní křest knihy za přítomnosti autora se bude konat 6. září od 17 hodin v Paláci knih Luxor, Václavské nám. 820/41, Praha 1. Kmotrou knihy bude moderátorka Lejla Abassová.

Anotace

Autor se v knize zaměřuje na to, jaké schopnosti a znalosti by měla současná škola rozvíjet, aby žáci a studenti obstáli v dospělém životě. Poukazuje na to, jaké metody jsou v současné výuce zastaralé a co v dětech potlačují, a naopak ukazuje, jak jinak by mohlo vyučování vypadat, nebo přímo uvádí příklady škol, které úspěšně vedou děti k všestrannému rozvoji jejich osobnosti. Uvedené texty jsou určeny především rodičům, učitelům ale i starším dětem a jsou doprovázeny vtipnými ilustracemi i ukázkami z diskusí k jednotlivým blogům.

210 Kč | pevná bez přebalu lesklá | 208 stran | rozměry 150 x 210

Více informací o knize naleznete:

Kontakt:

Veronika Nováková, tisková mluvčí