Scio NeŠkola shání peníze na dovybavení školy

Frýdecká ScioNeŠkola vznikla z podnětu rodičů, kterým v jejich městě chyběla vzdělávací alternativa. I přesto, že škola nedostala souhlas MŠMT, nakonec vznikla. Umožnila to společnost Scio, která chtěla rodičům vyhovět v tom, aby mohli dávat děti do školy, kterou si vybrali. Nyní škola shání peníze na dovybavení prostřednictvím kampaně HitHit.

„Rodiče chtějí školu, která umožní vzdělávání děti s individuálním přístupem, bez známek a s využitím jejich přirozené chuti se učit. A právě taková naše škola je,“ říká Darina Klimparová, ředitelka školy. Škola funguje v tzv. komunitní variantě, tj. děti jsou zapsané do domácího vzdělávání a škola funguje jako Centrum pro děti v domácím vzdělávání - zkráceně ScioNeškolu, která není zapsána v rejstříku a nemá tedy nárok na státní dotace.

Finančně školu podpořila společnost Scio a také místní firmy v regionu. „Stále se ale nepodařilo vybrat dost peněz na to, aby děti měly ve škole všechno potřebné vybavení. Některé třídy zejí, pokud jde o vybavení, prázdnotou. Potřebujeme kuchyň, dílnu na řemeslnou výrobu, řádnou jídelnu, minitělocvičnu. Ideální bude, když se nám podaří vytvořit ateliér na tvoření, čtenářský a hudební koutek.“  vysvětluje Darina Klimparová.

Škola si zvolila formát kampaně HitHit, do které sehnala ceny od společnosti Scio a od podporujících rodičů a jejich známých. Koupí odměny tam můžete udělat radost nejen sobě nebo někomu blízkému, ale také pomoci dětem ze školy.

Odkaz na kampaň najdete zde: https://www.hithit.com/cs/project/4141/scioneskola-ve-frydku-mistku

Video ke kampani je k dispozici zde: https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=-V-5fSMbBvc

Kontakty pro více informací:

Darina Klimparová

ředitelka ScioŠkoly FM